PIVNICE KOZLOVNA

Žďár nad Sázavou, Kontakt: Božena Dobiášová, tel.: 566 629 544, mobil: 731 406 472, e-mail: info@ala-gastro.cz

Zasílat týdenní menu

Novinky

Přejít na polední menu.

 

Otvírací doba
Po 10 - 23
Út 10 - 23
St 10 - 23
Čt 10 - 23
10 - 24
So 10 - 24
Ne 10 - 22

 

 
 

Pivnice Kozlovna
Propagujte i svojí stránku

Kozel 11* z tanku

  Nepasterizovaný světlý ležák s plnější chutí tří sladů a jemnou hořkostí chmele.

 

 Kozel 12* - Mistrův ležák ze sudu

 Nová receptura prémiového ležáku nechává více vyniknout použíté slady, světlý a především karamelový, delší doba ležení více zvýrazní charakteristickou chuť Kozla.

 

 

 

 Kozel - výčepní TMAVÝ      ... ze sudu

    Tmavý, tzv. Karamelizovaný slad dodává černému pivu jeho osobitý vzhled a charakter. Velkopopovický Kozel Černý je vyroben podle originální receptury z unikátní směsi speciálních tmavých sladů. Barva, chuť a vůně těchto vybraných sladů se harmonicky doplňují – pivo tak vyniká sytě rubínovou barvou a příjemnou karamelovou chutí a na rozdíl od přibarvovaných piv je i jeho pěna tmavá. Pro výrobu černého Velkopopovického Kozla se používá také speciální kvasničná kultura, decentní hořkost získává ze směsi jemných aromatických chmelů.

 

   Černé pivo bylo vždy důležitou součástí sortimentu velkopopovického pivovaru a podle historických pramenů doprovázelo již jeho vznik. Místní specialitou bylo pražení bavorského sladu přímo v pivovaru. Zařízení na pražení sladu vyráběla ve svých továrnách sama rodina Ringhofferů. Ze 31. března 1947 pochází zápis do rejstříku ochranných známek etiket na tmavé „Velkopopovické pivo“ 12% a 16%.

 

   Velkopopovický Kozel Černý je od roku 2000 jediným tmavým pivem v portfoliu Plzeňského Prazdroje, a. s., a je pivní jedničkou na trhu tmavých lahvových piv. Osmkrát zvítězil v anketě čtenářů časopisu Pivní kurýr a získal ocenění Tmavé pivo roku. Několikrát byl také oceněn v anketě Sdružení přátel piva titulem Pivo piv, pravidelně boduje také v zahraničních soutěžích. Své příznivce si získalo zejména ve Skandinávii a Pobaltí, Velké Británii, Francii, Řecku, Španělsku a v neposlední řadě v Austrálii, kde dokonce v roce 2004 získalo zlatou medaili v kategorii tmavých piv Mezinárodního pivního mistrovství v Sydney. Ve Finsku je toto pivo nejpopulárnější importovanou značkou, symbolem celé kategorie tmavých piv.

 

 Jak správně čepovat pivo

  Video přehrajete kliknutím pravého tlačítka na obrázek a zvolením možnosti spustit.

 

 
Provozováno CMS / E-shop (c)2019 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies